Babyblog #2. Kraamcadeau tips

Wat leuk dat je mijn blog volgt, welkom! Mijn naam is Lisette Lubbers (24 jaar). Samen met mijn vriend Mike (28) zijn we ouders geworden van Scotti van Klaveren. Via deze blog houd ik updates bij met video’s en foto’s. Ik hoop dat mijn verhalen je aanspreken, inspireren, herkenning bieden of gewoon vermaak leveren. Ik ben op Instagram te vinden onder de naam: @lisettelubbers. Voor vragen, tips en/of adviezen mail gerust. Geniet!
Liefs Lisette

Babyblog 2. Leuke, handige en persoonlijke kraamcadeau tips!

Wat geef je nou cadeau als je op kraambezoek gaat?

Wanneer er een baby’tje op komst is wil je natuurlijk niet met lege handen aankomen. Maar wat is nou echt leuk om te geven? Als je zelf nog geen kinderen hebt is dat echt ontzettend lastig vond ik. Ik kon wel uren door de stad lopen en dan had ik vaak vanalles in mijn handen. Maar ik vond het zo lastig! Uiteindelijk ging ik dan toch maar voor safe. Dan werd het bijvoorbeeld een Prenatal cadeaukaart, een knuffel, een bosje bloemen of een simpel hema-rompertje.

Hier is natuurlijk niets mis mee maar nu ik Scotti heb weet ik dat ik al die tijd ook veel meer andere leuke en handige dingen had kunnen geven! Vandaar dat ik mijn persoonlijke tips met jullie deel!

We hebben ontzettend veel gave en handige cadeaus gekregen waar we zelf nooit van te voren bij stil hadden gestaan om te kunnen kopen voor iemand anders! Hierbij daarom mijn persoonlijke tips en ervaringen (in willekeurige volgorde):

Tip 1. Plastic baby lepeltjes (vaatwasmachine-bestendig)

 • Wie had nou gedacht dat wij dolblij waren toen we in een babypakket ook plastic babylepeltjes zagen zitten? Als niet-ouder had ik dit zelf nooit gekocht als cadeau. Ik wist namelijk niet dat baby’tjes vanaf de geboorte al vitaminedruppeltjes op een lepeltje toegediend moesten krijgen. In die kleine mondjes past nooit een grote eet-lepel en in onze bestek-la kwamen we dan ook niet verder dan een theelepeltje. Alleen hebben deze lepeltjes erg scherpe randen voor een babymondje en vonden we het altijd dood-eng om dit op die manier aan Scotti te geven. Toen we dus de lepeltjes cadeau kregen waren we hier dan ook superblij mee.

Tip 2. Hydrofiel doeken / spuugdoekjes

 • Oke, hydrofiel doeken zijn nou niet de charmanste cadeau’s om te geven in je eigen ogen, maar echt, een net nieuwe moeder is hier dolblij mee. Hydrofiel doeken worden ook wel vaak hydrofiel luiers genoemd (omdat ze hier vroeger luiers van knoopten). Dit zijn vierkante doeken die vooral gebruikt worden voor… ja waarvoor eigenlijk niet? Ik gebruik ze voor alles, als spuugdoek, als afdroogdoek na het douchen, als onderlegger in bed/of vooor op de bank, als poetslap en ga zo maar door. Deze kun je dus echt niet genoeg hebben! We hadden er zelf een aantal aangeschaft maar waren erg blij dat we er nog heel wat bijgekregen hebben.

Tip 3. Slabbetjes

 • Ik weet niet meer wie diegene was die ons een collectie van 10 leuke slabbetjes gegeven heeft maar we zijn diegene nog steeds enorm dankbaar! Zelf heb ik er nooit aan gedacht om slabbetjes te kopen, maar geloof mij, deze zijn echt 1 van je eerste levensbehoeftes wanneer je een (spugende) baby hebt. Slabbetjes zijn dus altijd een schot in de roos.

Tip 4. Gepersonaliseerde cadeaus

 • Natuurlijk is het leuk om een knuffel, voorleesboek, puzzel, kinderbestek, of een zilveren baby-armbandje te krijgen (allemaal tips!), maar wanneer dit ook nog eens gepersonaliseerd met naam is, is dit helemaal speciaal! Daarnaast kregen wij ook een uniek zelfgemaakt geboortebord (zie foto).

Tip 5. Plakboeken / fotoboeken / eerstejaarboek / oppasboek

 • In de eerste weken ontvang je ontzettend veel kaartjes en maak je de meeste foto’s ooit. Omdat je dit liever niet allemaal op 1 hoop wilt gooien vond ik het erg leuk om al plakboeken te krijgen waar ik alles al vast in kon plakken. Natuurlijk vergeet je ook de helft van wat er allemaal gebeurd dus is het ook leuk om dit allemaal al op te kunnen schrijven in bijvoorbeeld een eerstejaarboek of plakboek. Nu alleen nog de tijd vinden om het ook allemaal bij te kunnen houden 😉

Tip 6. Cadeautjes voor mama

 • De meeste cadeaus zijn natuurlijk voor de baby maar het is ook ontzettend leuk om als nieuwe mama zelf iets te krijgen wat met de baby te maken heeft. Zo kreeg ik een heel mooi zilveren kettinkje met de letter S. En ook via de post armbandjes met Scotti’s naam (via loefz.nl).
 • Een luiertas had ik zelf nog niet aangeschaft omdat ik dacht dat ik in een van mijn handtassen wel al Scotti’s spulletjes zou doen wanneer we weg zouden gaan. Dom, dit was dus echt niet handig. Ik kreeg daarom een hele gave (en handige) luiertas cadeau die ook speciaal voor de kinderwagen is! Eentje met heel veel vakken, zodat de luiers, spenen, fles etc. allemaal een eigen plek hebben, met een verschoonmatje en met superhandige klittenband hengels die je aan de kinderwagen vast kunt maken. Zo loop je niet te sjouwen met een tas aan je schouder en heb je altijd alle spulletjes bij je. Ideaal (die van mij komt van alltimefavourites.com). Zie foto.

Tip 7. 10-dagen pakket

 • Ik vond het erg leuk om iedere dag een klein cadeautje met een gedichtje uit te mogen pakken van een 10-dagen pakket dat we hadden gekregen. Maar dit is natuurlijk wel veel werk en helemaal persoonlijk van wat je erin doet. (Maar daarom ook extra leuk). Aanrader!

Tip 8. Speelgoed

 • Omdat Scotti ons eerste kindje is hadden we nog niks aan speelgoed of voorleesboeken in huis. We vonden het daarom erg fijn om vanalles te krijgen waarmee hij over een paar maandjes mee kan spelen. Denk eens aan een speelmat (met zo’n boog met speelgoed boven het hoofd), dingen voor in de box, in de auto, voor op de fiets etc. Genoeg inspiratie! Zolang er maar op staat dat het voor de leeftijd van 0-1 jaar. Als je al iets gaat kopen voor als de baby pas een paar jaar oud is verdwijnt het op zolder.

Tip 9. Babykamer

 • Als je al weet hoe de babykamer eruit gaat zien (qua kleuren) dan is het leuk om hiervoor iets te geven. Zo kreeg ik zelf bijvoorbeeld leuke lampionnetjes die ik in Scotti’s kamertje kon ophangen en leuke spullen als kleding-hangertjes, een nachtlampje, een geknoopte mat, posters voor aan de muur, fotolijstjes (met foto, anders kan dit nog wel even duren), een zilveren spaarpot en een nijntje-kapstok.

Tip 10. Kleding (maar pas op!)

 • Kleertjes en schoentjes kopen vind ik altijd het allerleukste. Die kleine ieniemienie pakjes! Maar pas op, want dit is ook ontzettend persoonlijk. Niet iedere ouder heeft dezelfde smaak dus koop alleen iets waarvan je zeker weet dat ze het leuk zullen vinden. Wij kregen naast kleding ook een heel gaaf eerste voetbaltenue! Maatje 50 is bij de meeste baby’s de eerste maat waar ze mee beginnen. Maar hier zijn ze ook het snelste uit, ik vond het erg fijn dat ik pakjes kreeg die bijvoorbeeld al maatje 56 of 62 hadden. Hier past Scotti nu nog steeds in. Wat ook echt een tip is om te kopen zijn… sokken! Die kleine sokjes raken namelijk snel kwijt of uit en het is daarom ook fijn om alvast een hele voorraad aan sokjes te hebben. Wij hadden het geluk dat we een sokjesboeket kregen bestaande uit een stuk of 20 paar sokjes, zie foto (maar dan moet je wel erg creatief zijn haha!).

Tip 11. Sleepyhead

 • Als je op zoek bent naar een groot cadeau kan je eens over een Sleepyhead nadenken. Een Sleepyhead is een soort van baby-nestje die je overal mee naartoe kan slepen. Zo ligt die van ons geregeld in de box, op de bank, in de badkamer (wanneer ik aan het douchen ben) en gaat hij mee naar de opa’s en oma’s. Het is een soort (reis)bedje waaraan de baby zijn eigen geur zit en die ervoor zorgt dat de baby zich geborgen voelt wanneer hij erin ligt. Vonden wij een heel fijn cadeau.

Tip 12. Maxi-Cosi / Kinderwagen

 • Nee niet de Maxicosi of kinderwagen zelf (deze hebben de ouders vast al). Maar waar ik zelf nooit aan gedacht zou hebben zijn om spulletjes te kopen voor ín de Maxi-Cosi of kinderwagen. Ik kreeg bijvoorbeeld een hele mooie kinderwagen zak waarin Scotti lekker warm kon liggen (via lepetitm.nl). En wat ik ook echt een handig ding vond was de spiegel die je aan de leuning van de autostoel kon hangen. Ja, dit klinkt heel gek maar wanneer de maxicosi op de achterbank staat, staat hij altijd met het gezicht naar de leuning toegedraaid. Je kunt dus niet even over je schouder kijken tijdens het rijden hoe het met je baby is. Dus via de spiegel kijk je dan in de maxicosi. Haha ;-)!

Tip 13. (nieuw) naambord

 • Bij een nieuw gezinslid hoort natuurlijk ook een (nieuw) naambord voor naast de deurbel! Dit kan je online bestellen maar natuurlijk ook zelf in elkaar knutselen.

Tip 14. Cadeautje/kaartje laten bezorgen

 • Vaak kom je pas op bezoek nadat de eerste hectische weken van het nieuwe gezin voorbij zijn. Maar je kunt altijd al je cadeautje of kaartje laten bezorgen via bijvoorbeeld Greetz.nl. (Ook kan je kant&klare pakketten laten bezorgen via bijvoorbeeld boxesandribbons.nl)

Wij mogen met recht zeggen dat we ontzettend verwend zijn die eerste paar weken, niet alleen met cadeaus maar ook met alle hulp die we kregen van familie en vrienden. Want vergeet niet dat dát soms al de grootste cadeaus kunnen zijn bij een pasgeboren baby. Mijn allergrootste tip is dan ook om te kijken of je iets uit handen kunt nemen bij de kersverse ouders. Bij een eerste kindje is het echt (uit mijn eigen ervaring) ontzettend fijn dat er mensen in je eigen omgeving zijn die een handje mee helpen. Boodschappen doen, de baby troosten, even oppassen, avondeten langsbrengen, geboortekaartjes vouwen, beschuitjes smeren en al dat soort dingen zijn allemaal zaken die je hen uit handen zou kunnen nemen. Het is voor de ouders dan wel fijn dat je natuurlijk al dicht bij ze staat, zodat het wel vertrouwd voelt.

Liefs Lisette

Laat een reactie achter

comments