Geboortefotografie

“Bevallen, het is het allermooiste dat jullie te wachten staat…”

Door geboortefotograaf Lisette Lubbers

Wauw, er is een babytje op komst! En niet zomaar een, het is een kindje van jullie samen… Of het nu de eerste of de vierde is, elke bevalling is opnieuw spannend en verschillend van elkaar. Het is een intiem moment, één die je niet met iedereen wilt delen. Maar ook is het een van de mooiste momenten uit jullie leven die je zelf door het moment vaak niet zo vast gelegd krijgt als dat je eigenlijk zou willen. Graag neem ik deze foto’s voor jullie uit handen en leg ik alle bijzondere momenten voor jullie voor eeuwig vast door middel van geboortefotografie.

Geboortefotografie door geboortefotograaf Lisette Lubbers

Geboortefotografie door geboortefotograaf Lisette Lubbers

” Bijzonder!

Wat was het bijzonder om de geboorte van onze zoon vast te laten leggen door Lisette. En wat zijn wij blij met het resultaat. We hadden het ons niet mooier kunnen wensen. Alle emoties, van intense pijn tot puur geluk, zijn terug te zien op de foto’s. Evenals alle andere speciale momenten en kleine details van de bevalling kwamen naar voren tijdens de geboortefotografie. Zo is de foto van de eerste blik van de kersverse vader, mij als moeder erg dierbaar. Een moment dat ik zonder deze foto nooit zou hebben kunnen zien.
Lisette waardeert het als geen ander dat ze aanwezig mag zijn bij dit bijzondere moment. Rustig, respectvol, lief, enthousiast en professioneel zijn woorden die haar in haar werk als geboortefotograaf omschrijven. Ondanks haar aanwezigheid, hebben wij het gevoel gehad dat het echt ons moment samen was. Al waren de grappen en gezellige praatjes tussendoor ook erg fijn.

Een heel speciaal en intiem moment, waar wij door middel van de prachtige foto’s nog veel op terug zullen kijken.

Een echte aanrader! – Patrick & Bibi “

Wat kun je verwachten bij geboortefotografie?

Voor
Jullie denken erover om misschien een geboortefotograaf aanwezig te laten zijn bij de bevalling. Een geboorte is een hele bijzondere ervaring. Geboortefotografie laat vooral emotie, schoonheid en intimiteit zien. Omdat een geboorte lastig te plannen valt beperk ik mij tot 3 reserveringen voor geboortereportages per maand. De reservering staat vast wanneer de aanbetaling voldaan is. – Ondanks dat ik mijn uiterste best doe om bij jullie bevalling te kunnen zijn is het altijd mogelijk dat een mama eerder bevalt. Niet getreurd, voor deze momenten heb ik altijd een ontzettend lieve, door mij opgeleide collega die dan ingeschakeld wordt zodat jullie toch de foto’s ontvangen die je zo graag gewild had. De foto’s worden altijd persoonlijk door mij geselecteerd, bewerkt en geretoucheerd. Zo blijven mijn fotoshoots en kwaliteit gewaarborgd. 

  • Op dit moment kunnen er alleen nog geboortereportages geboekt worden vanaf okt 2018. Tot die tijd ben ik volgeboekt.

Kennismaking
Ik vind het erg belangrijk dat jullie vertrouwen in mij hebben als persoon en als fotograaf. Ik vind het daarom fijn als we van te voren een kennismakingsgesprek kunnen houden. Ik bel/facetime graag om jullie beter te leren kennen. We bespreken jullie wensen en daarnaast zal ik uitleggen hoe ik te werk ga. Na ons gesprek kunnen jullie nog eens rustig nadenken over alle informatie en beslissen of ik bij jullie bevalling aanwezig mag zijn. Op het moment dat jullie besloten hebben om voor mij te kiezen als geboortefotograaf hebben we regelmatig contact en ben ik vanaf de 38e week, 24 uur per dag + zeven dagen in de week voor jullie beschikbaar. Jullie nemen contact op vanaf het moment dat de weeën begonnen zijn, eerst houden we telefonisch contact en vanaf ongeveer 4 cm ben ik er bij.

Tijdens
De bevalling kan zowel in het ziekenhuis als bij jullie thuis plaatsvinden. Begint het eerst thuis maar moeten jullie vanwege omstandigheden toch naar het ziekenhuis? Geen probleem, ik volg jullie gewoon van begin tot eind. Ik leg hierbij alle momenten vast die voorbij komen, van alle voorbereidingen voor de geboorte en de grapjes tussen de weeën door tot het moment dat de baby zijn of haar eerste voeding krijgt. Ik maak hierbij ook graag sfeer- en detailfoto’s.

Wanneer ik aankom begin ik met het maken van de foto’s van de voorbereidingen en de spanningen vlak voor de geboorte, de emotionele momenten van jullie samen en de eerste blikken wanneer de baby geboren wordt.

Tijdens het fotograferen zal ik mij niet veel op de voorgrond begeven. Het blijft jullie moment samen. Het moment wanneer jullie baby voor het eerst op de wereld komt is zo ontzettend bijzonder, die eerste blikken, jullie eerste aanrakingen, het eerste huiltje en het doorknippen van de navelstreng… alles dat snel in een waas voorbij komt kunnen jullie later nog vaak terugkijken.

Na de geboorte blijf ik nog even om de laatste fase vast te leggen. Het opmeten, wegen en het hielprikje van de baby zijn mooie herinneringen die ouders vaak niet meekrijgen, ook het geven van het eerste flesje of voor het eerst aan de borst zijn kostbare momenten. Deze leg ik nog graag voor jullie vast. Je kunt op mij vertrouwen dat ik alleen de smaakvolle kant van de geboorte vastleg.

Na
Je ontvangt van mij binnen enkele dagen na de geboorte de factuur. Deze dienen jullie binnen twee weken te voldoen. Zodra de betaling afgerond is, ontvang je van mij alle foto’s die gemaakt zijn (uitgezonderd zijn wazige/dubbele foto’s). Zelf vind ik vanwege het gele licht in een (zieken)-huis, zwart-wit beelden het mooiste. Jullie ontvangen de foto’s binnen twee weken via Wetransfer.com. Mochten jullie graag een foto willen gebruiken voor het geboortekaartje of om te delen op social media dan kan dit natuurlijk. Ik verstuur dan binnen een (werk)dag een selectie foto’s naar jullie waaruit je kan kiezen.

Geboortefotografie door geboortefotograaf Lisette Lubbers

Geboortefotografie door geboortefotograaf Lisette Lubbers

Veelgestelde vragen

Wat als het onverwachts een keizersnede wordt?
Ook dit gedeelte hoort bij een  bevallingsreportage, afhankelijk van het medisch personeel beslissen we samen of ik mee mag. Kan dit niet dan wacht ik tot dit voorbij is en fotografeer ik alsnog de momenten die daarna komen.

Komt onze geboorte online te staan?
Ik ben ontzettend trots op de beelden die ik maak en ik deel ze daarom ook graag. Door mijn foto’s worden ook andere mensen bekend met geboortefotografie. Ik zal nooit foto’s plaatsen zonder jullie goedkeuring en alle afspraken leggen we daarom van te voren schriftelijk vast.

Ik woon niet in de buurt. Kan ik jou wel boeken als geboortefotograaf?
Ja dat kan, ik kom dan gelijk als de weeën zijn begonnen. Het kan dan natuurlijk voorkomen dat ik later of ‘te laat’ ben. Dat blijft altijd een risico. Ik fotografeer dan direct vanaf het moment dat ik er ben.

 

De verschillende pakketten

 Spontane geboortereportage   Geplande keizersnede    Aanvullende mogelijkheden 
 Telefonisch kennismakingsgesprek  Telefonisch kennismakingsgesprek  Korte film (van gefilmde beelden) + €215,-
 Reiskosten binnen Twente (0,55 p/km)  Reiskosten binnen Twente (0,55 p/km)  Foto’s op USB + €37,50-
 Tijdsduur vanaf 4 cm tot een uur na de bevalling  Gemiddeld 2,5/3 uur fotografie
 Mijn kennis en creativiteit  Mijn kennis en creativiteit
 Alle foto’s in z-w (hoge resolutie)  50-80 foto’s in z-w (hoge resolutie)
 Foto’s via WeTransfer  Foto’s via WeTransfer
Groot fotoboek 30×30 cm Groot fotoboek 30×30 cm  Geboortefilmpje (zie www.geboortefilmpje.nl)
  EUR 1299,-  EUR 899,-  

Wetransfer = online programma waarmee we alle foto’s in een keer naar jullie emailadres kunnen verzenden. Hoe dat werkt lees je hier.