Real Life Story 3 – In shock na de bevalling

\\ #RLS Real Life Story 3 //

Iedere vrijdag plaats ik een real life story van achter de camera.
Hierbij Real Life Story 3.

Geboren met de blaas op de buik..” 

Deze foto vertelt het verhaal van baby Vie die werd geboren met een open blaas, ook wel een blaasextrophie genoemd.

Tijdens de babyshoot van dochter Vie (geboren op 21 mei 2016) verteld moeder Lieke dat zij en het medisch team behoorlijk in shock waren na de bevalling. Vie werd namelijk geboren met een blaasextrophie. Zonder dat zij dit van te voren wisten is zij geboren met haar blaas op haar buik. Haar buik bleek dus niet gesloten te zijn en alles rondom haar blaas niet goed aangelegd. Lieke en haar vriend Sebastiaan wilden tijdens de zwangerschap niet weten wat het geslacht werd. Maar doordat Vie’s bekken open stonden konden de artsen na de bevalling niet gelijk bepalen of Vie een jongen of meisje was.. Gelukkig was het vanaf moment 1 duidelijk dat Vie een echte vechter is. Haar ogen gingen direct open en ook huilde ze zoals een normale baby dat zou doen. Vie mocht even bij haar ouders blijven liggen terwijl er ondertussen een medisch team opgetrommeld werd om te bepalen wat ze met haar buikje moesten gaan doen. Na 4 uur werd duidelijk dat Vie onderzocht en geopereerd moest worden en werd zij vanuit Amsterdam gelijk overgeplaatst naar het Kinderziekenhuis in Utrecht. De volgende dag begon een 6-uur durende operatie om binnen 24 uur alles terug te zetten. Zoals haar blaas, de urineleiders en de urineleiders-klepjes. Ook werd er een plasbuis aangemaakt, haar bekken werden gesloten en haar vagina gereconstrueerd. Hieraan hield ze twee grote littekens over op haar buik. En ze reconstrueerden een zelfgemaakt naveltje.

Haar moeder verteld: “We hebben een heel moeilijk jaar achter de rug, met veel onzekerheden, operaties en complicaties maar wauw wat doet Vie het goed. Met een gemaakt sterretje als navel is ze zo’n mooi, lief, krachtig en sterk meisje, die de hele wereld aan kan. Ieder onderzoek en/of operatie gaat ze lachend aan. Ook al is het herstel soms zo moeilijk en pijnlijk, het lukt haar iedere keer weer! Ze verreikt ons leven zo enorm. We katheteriseren haar dagelijks nog 5 keer per dag en ze zit op een medische crèche terwijl ze geestelijk helemaal in orde is, dat is soms zo tegenstrijdig. Ze zeggen zelfs dat zij voorloopt in haar ontwikkeling. De toekomst moet uitwijzen of zij ooit zindelijk kan en/of gaat worden of dat zij voor haar hele leven gekatheteriseerd moet gaan worden.

Ook is het maar de vraag of alles gaat werken zoals het nu is aangelegd. Maar wij zijn zo positief! Ondanks alles weten wij dat het goed gaat komen met onze topper.. en ja die littekens horen bij haar. We kunnen het niet veranderen maar willen het ook niet… gewoon omdat ze nu al zo prachtig is zoals ze is! Lisette ontzettend bedankt voor deze mooie reportage, dit sluit helaas geen moeilijke periode voor ons af maar deze foto’s tonen wel hoe wij haar zien, als een vrolijk lief meisje. Ondeugend en met een sterk karakter, wat haar later ver zal gaan brengen.”

Veel liefs, Lisette (en Sebastiaan, Lieke en Vie)
___________________________________________

Heb jij nou ook zo’n bijzonder verhaal en mag ik van jou een bijbehorende foto maken? Laat het mij dan weten. Stuur een mailtje naar info@lisettelubbersfotografie.nl met als titel: Real Life Stories.

___________________________________________

De eerste twee foto’s zijn gemaakt door de ouders. Foto 1: hoe Vie geboren werd, direct na de bevalling en foto 2: direct na de eerste operatie.

 

Laat een reactie achter

comments