Mijn zwangerschap blog #6.

ZwangerschapsshootWat leuk dat je mijn blog volgt, welkom! Mijn naam is Lisette Lubbers (24 jaar) trotse mommy-to-be & geboorte/newbornfotograaf. Samen met mijn vriend Mike (28) verwachten we eind november onze eerste babyboy!
Via deze blog houd ik updates bij met video’s en foto’s. Ik hoop dat mijn verhalen je aanspreken, inspireren, herkenning bieden of gewoon vermaak leveren. Ik ben op Instagram te vinden onder de naam: @lisettelubbersphotography.
Voor vragen, tips en/of adviezen mail gerust. Geniet!
Liefs Lisette

Het vervolg op de partneryoga-les en meer.

Het was even flink zeuren tegen Mike maar na een paar goede argumenten met puppyogen (‘Schat, jij hoeft niet te bevallen…’, en ‘dit is het enigste dat je hoeft te doen’) kreeg ik hem zo ver om mee te gaan naar mijn tweede yogales en tevens gelijk al ‘partnerles’.

We belanden met onze neus in de boter want ik ben ingestapt in het thema: ‘Kracht’. Dit is het thema waarin de laatste centimeters van de ontsluiting worden behandeld. In kleermakerszit zitten we naast elkaar op de matten. Na een kort voorstelrondje begint de les. Met mijn kaken stijf op elkaar probeer ik niet naar Mike’s gezicht te kijken wanneer ons verteld wordt om verschillende puf-technieken voor te doen. Het wordt nog lastiger om niet in de lach te schieten wanneer ik moet doen ‘alsof ik in het ziekenhuisbed lig’ en Mike achter mij massagetechnieken moet toepassen voor eventuele rug- of buikweeën, we de olifanten-pose moeten aannemen en de wiegendans moeten doen. Na nog een aantal opdrachten vang ik zijn blik op en zie ik hoe hij snel schudt met zijn hoofd. Het lukt mij nog net m’n slappe lach in te kunnen houden, wat ben ik blij dat hij er niet stiekem vandoor kan gaan haha, anders had hij het zeker gedaan.
Een stel naast ons zit wel de hele tijd te giechelen dus zo slecht doen we het nog niet. Wel vraag ik mij af of ik hem ooit nog weer mee krijg naar een partnerles, maargoed dat is pas een zorg voor later haha. De belangrijkste les heeft hij in ieder geval gehad en ik ben blij dat we dit samen gedaan hebben.
’s Avonds in bed voel ik hoe de baby iedere keer een ritmische tik in mijn onderbuik geeft. Het duurt wel 5 minuten lang! Na een tijdje stopt het en lees ik ondertussen op Google dat de baby de hik had! Wat grappig dat een baby al in de buik de hik kan hebben, dat wist ik niet.. Weer iets nieuws. De schopjes worden ook met de dag harder. Soms gaat mijn buik zo erg heen en weer dat ik me afvraag of het wel normaal is. Het liefst nam ik even een kijkje binnen in, hoe zou hij liggen? Wat doet het met hem op het moment dat ik buk, zit, lig etc.?

zwangershoot

Afgelopen week mochten we ook weer langs de verloskundigenpraktijk voor een controle. De laatste was alweer een paar weken geleden dus het is altijd bijzonder om weer even langs te mogen komen. Mijn bloeddruk en gewicht (oooh dat gewicht, daar hebben we het verder maar niet over…) worden gemeten en daarna mag ik door naar de verloskundige om het hartje te horen. Het is fijn om even bij een ‘expert’ al je vragen en onzekerheden neer te kunnen leggen. Zo kreeg ik bijvoorbeeld tijdens een fotoshoot spontaan een hevige bloedneus, heb ik de laatste week ontzettend veel last van hartkloppingen en begin ik te pas en te onpas als een gek te zweten.. De verloskundige legt mij uit dat dit precies is wat allemaal bij dit trimester van de zwangerschap hoort en ook moet ze lachen om alle andere kwaaltjes die ik even voorbij laat komen. Het grappige is dat ze al heel veel wist want ze volgt mijn blog ook op de voet (hoi Kathelijn!).
Kathelijn verteld me dat ik nu in het laatste trimester van de zwangerschap zit. Serieus, nu al? Vraag ik mij af. De laatste weken waren echt fijn, ik voelde me grotendeels fit en heb weinig last gehad van de kwaaltjes die wel in het eerste trimester zaten. Vanaf nu takel ik dus weer af heb ik gelezen haha, ik ben benieuwd… In het derde trimester zal de baby nog 4x zo zwaar worden, lees ik. Je kunt zelf meer last krijgen van allerlei vervelende klachten die hierbij horen. Hmm… Ik hoop dat mij dit nog even bespaard blijft want er staan nog zoveel leuke opdrachten op de planning! Kon ik de tijd maar even vooruit schuiven om te zien hoe alles zal gaan lopen… Mijn moeder werkte gewoon door tot op de dag dat ze is bevallen dus zij is mijn grote voorbeeld op dit moment.

14086487_1089107764499684_8513157770537589510_o We hebben in huis niet stil gezeten! (Oke, ik wel grotendeels. Genietend van onze nieuwe bank! De vloer zal volgende week geschuurd en wit gemaakt worden!) We zijn ook erg druk bezig geweest met de babykamer. Dit was mijn favoriete onderdeel van het huis! Het zijn de kleuren wit en grijs geworden met een zwart gietijzeren bedje en commode. Ik hou van rustige aardekleuren. Zodra de rest van de aankleding hangt maak ik natuurlijk foto’s!

Een tijdje geleden liepen we in een woonwinkel een zwarte schommelstoel tegen het lijf en ik was compleet verkocht. Mike niet, die kijkt naar de prijs en zegt dan dat de stoel onzin is. Maar omdat ik nog niets voor de baby of het kamertje had gekocht (en heel toevallig de volgende dag toch nog in de buurt was), ben ik stiekem langs de winkel gegaan. Ik vond dat ik dit wel als cadeautje mocht kopen van mijzelf. Zo trots als een pauw liep ik met mijn nieuwe aanwinst (en een medewerkster) naar buiten. Bij de auto aangekomen schiet ze in de lach en zegt ze: ‘Denk je echt dat die stoel in jouw auto past?’ En na een aantal pogingen moest ik toch toegeven dat ik me een beetje heb vergist in de afmetingen van de schommelstoel… Oeps. Sta ik daar op de stoep met een stiekem gekochte stoel. Na een afhaalafspraak gemaakt te hebben moest ik toch Mike over m’n nieuwe aankoop vertellen… (De babykamer is inmiddels een schommelstoel rijker geworden.)
Schommelstoel

Zijn er nog belangrijke dingen die niet mogen ontbreken in de babykamer naast een kast, bedje, commode, luieremmer en bad? Deze artikelen staan er nu in maar ik heb het gevoel alsof er nog iets mist. Ik heb ook een Sensy kruik, haarborsteltje, shampoo en nog wat kleine accessoires. Of misschien zijn er nog leuke andere tips?

Ik heb ondertussen voor het eerst contact opgenomen met een bedrijf dat superleuke geboortekaartjes maakt! Ik heb zoveel bekeken en eindelijk zag ik iets dat mijn smaak was. Wat denk je? Kreeg ik de volgende reactie “Helaas, voor dit jaar zitten we volgeboekt”. Haha neeee, dat meen je niet! Vier maanden van te voren al? En ineens besef ik me hoe mijn klanten zich soms voelen als ik al een halfjaar van te voren zeg dat ik vol zit. Dus nog even tegen iedereen die voor volgend jaar wil boeken, in februari zit ik al helemaal vol en de eerste week van maart ook! Om nog even terug te komen op mijn teleurstelling, waar hebben jullie je babykaartje besteld? Mijn enigste wens is dat het niet te standaard is en dat er natuurlijk een mogelijkheid is voor een foto! Ik zie graag jullie leuke tips tegemoet!

Alvast dank en tot snel!
Liefs Lisette

Laat een reactie achter

comments