Mijn zwangerschap blog #8.

40weken

Wat leuk dat je mijn blog volgt, welkom! Mijn naam is Lisette Lubbers (24 jaar) trotse mommy-to-be & geboorte/newbornfotograaf. Samen met mijn vriend Mike (28) verwachten we eind november onze eerste babyboy!
Via deze blog houd ik updates bij met video’s en foto’s. Ik hoop dat mijn verhalen je aanspreken, inspireren, herkenning bieden of gewoon vermaak leveren. Ik ben op Instagram te vinden onder de naam: @lisettelubbersphotography.
Voor vragen, tips en/of adviezen mail gerust. Geniet!
Liefs Lisette

40 weken zwanger

Joehoe! Ja ik ben er nog, of eigenlijk ‘wij’ want ik huppel nog steeds met mijn bolle babybuik in het rond. De kriebels beginnen nu wel een beetje te komen hoor! Mijn buik voelt de laatste week echt heel ‘vol en strak’ aan. De baby geeft geen trapjes meer maar draait alleen nog maar een beetje heen en weer…
Het zal wel krap daar binnen zijn.. Wanneer je nu op mijn buik drukt voel je ook dat je gelijk de baby raakt. Kom maar snel kleintje. Echt prettig is het niet om zo ‘vol’ te zijn. Veters strikken begin ik niet meer aan, alle schoenen zijn ingewisseld voor makkelijke Uggs. Traplopen voelt als een halve marathon en mijn nieuwe imago Ma Flodder is inmiddels niet meer weg te denken thuis.

Onderin de buik steekt het de laatste dagen, best een naar gevoel. Dit heeft met het indalen te maken volgens de verloskundige. De baby doet het gelukkig goed, zijn hartslag is iedere controle goed geweest en hij ligt ook mooi met zijn hoofdje naar beneden. Niet alleen ikzelf vind het nu erg spannend worden maar ook familie en vrienden om ons heen. Ik word nu toch wel dagelijks geteisterd met ‘onschuldige’ berichtjes of ik me nog goed voel, waarom ik vannacht om 04:00 nog online was en dat soort dingen.

Maar ik weet precies hoe ze zich voelen want wanneer mama’s waarvoor ik stand-by sta hun uitgerekende datum naderen wordt ik ook altijd een tikkeltje zenuwachtig. Zelf heb/had (het kan nog) ik het vermoeden dat ik eind deze week ga bevallen. Klinkt stom misschien, maar mijn eigen moeder had het bij haar eerste drie bevallingen ook dat het rond deze periode begon te rommelen in haar buik. Onze zwangerschappen lijken tot nu toe erg veel op elkaar. Mijn verloskundige zei dat er maar heel weinig vrouwen bij een eerste kindje bevallen voor de uitgerekende datum, dus dat een week ‘over tijd’ gaan absoluut niets geks is. Daar houd ik dan ook rekening mee maar natuurlijk hoop ik dat het niet zo is. Die laatste week lijkt wel een maand te duren voor mijn gevoel!

Gelukkig heb ik wel iets om ‘naar uit te kijken’ want vanaf volgende week mag ik gestript worden. Nee, niet dat sexy uitkleden (voor de nog niet zo (bijna) mama’s onder ons) maar dit is een verloskundige term voor de boel een beetje op gang brengen daar beneden. Niet een heel fijn iets, maar het kan geen kwaad en bij 30% van de vrouwen komt hierdoor de bevalling op gang. Spannend!

Natuurlijk heb ik zelf ook al het een en ander gegoogled om de bevalling misschien op te kunnen wekken en las ik iets over hete pepers door je maaltijd, en veel ananas eten. Drie keer raden wat ik de afgelopen dagen gegeten heb haha. Mijn vader gaf nog een tip om drempels niet te vermijden, dus gisteravond hebben we ons vermaakt door tig rondjes door de wijk te rijden (mocht helaas ook niet baten) en vanochtend heb ik een wandeling gemaakt naar het winkelcentrum (normaal moet ik er niet eens aan denken om er op de fiets heen te gaan). Dus hopelijk was dat een laatste zetje voor vannacht haha!
Kom maar op baby, ik kan niet meer wachten!

Liefs Lisette

Ps. In mijn vorige blog beloofde ik nog een sneakpeak van de babykamer. Bij deze een aantal foto’s, wat vinden jullie er van?
babykamerinspiratie

Laat een reactie achter

comments